Оцени модела тук:
- / 6

Текуща оценка: 5.0 / 6
Гласували: 1
Ревюто е публикувано на 03.06.2015 12:20:01 ч. от Станислав Змийчаров

Най-добрият бюджетен смартфон?

Ок – на всички ни е ясно, че е хубаво да можеш да отделиш над хиляда лева за телефон. Да не те интересуват парите и просто да вземеш най-скъпото на пазара. Ами ако не можеш? Тогава трябва да избереш най-доброто от ниския ценови клас. А кое е то?

Дизайн и ергономия

Цената на Moto G е скромна – под 350 лв. Това го отрежда в ниския ценови клас смартфони.

На външен вид, нещата изглеждат много прилично. Moto G не е най-големият красавец, размерите му не са малки и далеч не е тънък. Но пък изглежда много приятно. Извитите му форми го правят лесно различим, а вдлъбнатината на гърба го кара да изпъква пред масата смартфони. Но има нещо по-важно – мога да кажа, че това е най-удобният смартфон с толкова голям дисплей, който съм държал. За това спомага добре обработената пластмаса, средно големите размери и силно извитите форми. Крайният резултат е устройство, което просто приляга в ръката. При това не само в моята. Почти всеки, който се докосне до телефона, споделя как му е паснал идеално. Бутоните също са отлично позиционирани, като дори показалецът ви ще намери удобно място на гърба. Всичко сякаш е перфектно изваяно за безпроблемна работа. Но все пак това е бюджетен смартфон и е трябвало да се направят компромиси. В изработката ниско качество лъха от бутоните. Те са изработени от неприятен материал, шават се странно и не ми вдъхват никакво доверие при допир и натискане. Дори бих ги сравнил с копчетата на играчка, паднала се от кроки. 

Вижте още: Samsung Galaxy Tab S 10.5''

С какво разполагаме отпред?

На предната част се намира големият 5" дисплей със 720p резолюция. ОК – това не е нито 2К, нито 1080p, но това няма да ви направи впечатление при всекидневна употреба. Екранът изглежда много добре, цветопредаването е точно, а картината е ясна и много контрастна.

Отпред са разположени и стерео говорителите. О да – те са страхотни и мноооого по-добри от всеки заден, страничен или какъвто и да било друг говорител. Не са супер силни и в никакъв случай не могат да се сравняват с Boomsound говорителите на HTC, но все пак са изключително удобни при мултимедийни забавления.

Батерия и хардуер

Батерията на телефона е достатъчно голяма - 2390 mAh и издържа доста – със сигурност ще изкара цял ден, дори при по-сериозна употреба. Странното е, че е несменяема, макар че задният капак се отваря.

Хардуерът също е предостатъчен: Snapdragon 400 chipset, Adreno 305 графичен ускорител и 1 GB RAM. На разположение на потребителите пък са 8 GB вградена памет.

Цялостно представяне при ежедневна работа

Хардуерът не впечатлява, но тъй като софтуерът е оптимизиран много добре, всичко върви гладко и безпроблемно. Интерфейсът е много близък до стоковия Андроид, което означава две неща – светкавични ъпдейти и удобни менюта. При всекидневна употреба няма да успеете да забавите смартфона до забиване. Това в никакъв случай не означава, че Moto G е най-бързият телефон на пазара – изобщо не може да се сравнява с високия клас Андроиди. Все пак работата е стабилна и постоянна и веднъж отворени, приложенията вървят гладко и без насичане. Освен това – интерфейсът е много изчистен и лесен за употреба, като ще е познат на потребителите на чист Андроид. Аз лично харесвам простотата и ми допада дизайна на икони и менюта. Интерфейсът не блести с нещо учудващо и новаторско, но чисто и просто – работи, така както бихте очаквали.

Камера

Камерата на телефона също е сравнително добра. Става въпрос за 8 MP сензор и LED светкавица. Интерфейсът е изключително прост и лесен за използване. Настройките не са чак толкова много, но надали ще липсват на повечето потребители. Самото снимане се извършва доста бързо, фокусирането е точно, а кадрите изглеждат добре. Не са кой знае какво, но при добри условия ще можете да хванете някои много добри снимки. Впечатлен останах от предната камера. Всъщност, някои от селфитата, които си направих, станаха изключително вървежни.

Перфектният компромис!

Ако за малко извърнем глави от най-новото на пазара и се върнем в реалността, ще усетим, че Moto G е един изключително способен смартфон. Той е една свежа алтернатива на скъпите телефони, като разполага с чудесен дизайн, голям дисплей и страхотен user interface. Ако искате телефон, който да работи – така както трябва, винаги, и не сте склонни да давате луди пари, то Moto G е един от най-добрите избори на пазара. Смартфонът представя перфектния компромис между цена и качество!

Този материал е лицензиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License .