Оцени модела тук:
- / 6

Текуща оценка: 6.0 / 6
Гласували: 2
Ревюто е публикувано на 19.07.2015 20:04:36 ч. от Станислав Змийчаров

Galaxy S6 – най-доброто от Samsung!

Galaxy линията на Samsung винаги е била привлекателна за хората, търсещи си нов смартфон с Android. От друга страна, грозната пластмаса и бавен интерфейс далеч не подхождаха на смартфони от висок клас. Какво е положението през 2015?

Външен вид и изработка

От пръв поглед ще забележите, че евтината пластмаса и грозна изработка са останали в миналото. Galaxy S6 изглежда изключително! Комбинацията от закалено стъкло и добре обработен алуминий, тънък и леко заоблен профил и интересен цвят карат смартфона да изглежда интересно и качествено. Сглобките са здрави и солидни – присъщи на високия ценови клас. Бутоните също се усещат по-добре от всякога – чувството при допир е солидно, а при натискане ще получавате приятен и отчетлив клик. Няма как да не споменем, че приликите в дизайна между S6 и някои от конкурентите му са очевадни, но хей – най-новото поколение Galaxy изглежда супер свежо, усеща се страхотно, и ако цената за това е било леко „взаимстване на идеи“ от дизайна на някой друг - аз лично нямам нищо против!

Вижте още: onePlus One

Дисплей – невероятен!

Отпред разполагаме с голям 5.1 инча дисплей. Технологията е Super AMOLED, резолюцията чудовищна – 2K. Каквото и да се каже за този екран, ще бъде малко – той просто е един от най-добрите, които съм виждал. Детайлността е маниакална, цветовете са изключително красиви, но и винаги остават точни, дисплеят може да става както адски ярък за използване на открито, така и доста тъмен, при използване в тъмни условия. Просто няма от какво да се оплаче човек – това е един изключителен дисплей!

Хардуер – на ниво; батерия – нищо особено

На тема хардуер, както винаги от Samsung са се постарали – 3GB RAM и страхотни процесор и графичен ускорител – Galaxy S6 е една машина със супер производителност. На разположение на потребителите пък са 32, 64 или 128 GB памет – без възможност за добавяне чрез SD карта. Това е жалко, но ако 128 GB не са ви достатъчни, вероятно се нуждаете от компютър, а не телефон.

Батерията също е зазидана под несменяемия заден капак. При това не е изключително мощна – предлага 2550 mAh и ще ви изкара ден. За жалост нищо повече.

Софтуер или колко добър е станал touch wiz?

А Вие ще имате желание да използвате по-дълго време S6 – просто всичко върви тоооолкова гладко. От Samsung споделят, че интерфейсът е олекотен с до 40%. Е – все още си е „добрият стар“ Touch Wiz, пред който аз винаги бих предпочел стоковия Android, но за 2015 е станал доста по-приятен за употреба. Изгледът е запазил традициите, но вече е по-модерен и изгладен. Всичко върви супер бързо, дори при работа с много приложения едновременно. Място са намерили и полезните добавки на Samsung, като възможност за управление на няколко смалени приложения едновременно. Сензорът за пръстови отпечатъци този път работи много прецизно и бързо. Пулсоизмервателят все още си остава напълно ненужен, поне за мен, но можете да си направите селфи, само като го докоснете, което е хитро. Най-доволен съм от клавиатурата – просто е адски удобна. Като цяло, повечето менюта са логични и всичко е там, където бихте очаквали. Лаг няма да откриете почти никога. Всъщност единствено в камера приложението – при преглеждане на направените снимки и завръщане в приложението, телефонът се чуди за секунда, нищо страшно – просто има леко забавяне. Но все пак, за пръв път от доста време насам, Galaxy S телефон работи толкова сигурно, бързо и безпроблемно. Дизайнът на интерфейса също е по-модерен от всякога. Всичко това прави използването на S6 е истинско удоволствие!

Това се казва камера!

Като се върнем на външния вид, единственият недостатък, е камерата. Да – тя се подава с доста от задния панел и при изпускане ще бъде първото нещо, което ще срещне земята. Като оставим това на страна – тя е просто фантастична. На първо място, можете да я стартирате с двоен клик на home-бутона – това става светкавично. Аз никога не съм успявал да стартирам камера на смартфон толкова бързо. След това ще бъдете приети гостоприемно от удобен и опростен интерфейс – всичко е там, където се очаква и работи супер. Има и премного настройки, ако някой реши наистина да се вживява. Но оставете всичко на автоматично и се насладете на резултата – кадрите са повече от добри. Всичко изглежда почти перфектно, снимките са чудесни както при добри условия, което е очаквано, така и при по-лоши. 16 MP наистина са много, сензорът е нов и очевидно се справя перфектно с работата. За нея допринася и бързият софтуер. Комбинацията от двете прави камерата една от най-добрите на пазара, ако не и най-добрата!

Лично мнение или как S6 успя да ме заплени!

С новото си поколение, Galaxy S6 бележи няколко сефтета едновременно – за първи път се усеща скъпо и качествено, за първи път изглежда класно и елегантно и чак сега интерфейсът става бърз и удобен за използване. Освен това, новото поколение запазва и подобрява великолепната камера, дисплея и допълнителните сензори. Galaxy линията винаги е била популярна, но сякаш най-вече заради сериозната рекламна кампания от Samsung. С тазгодишното поколение, рекламата не е толкова нужна – просто Galaxy S6 е толкова добър. Той вдига летвата по-високо от всякога и се превръща в чудесен избор много потребители!

Този материал е лицензиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License .