Оцени модела тук:
- / 6

Текуща оценка: 5.0 / 6
Гласували: 1
Ревюто е публикувано на 19.07.2015 21:56:12 ч. от Станислав Змийчаров

Извитият смартфон на LG!

При покупка на нов смартфон, не всеки иска да е като останалите, да заложи на сигурното и да си купи обичайния флагман. Някои хора искат нещо малко по-различно, по-разчупено, което ще ги отличава от тълпата! 

Различен – това описва външния вид най-добре!

Странен и интересен – това са двете думи, които характеризират G flex най-добре. Той е силно извит, с бутони на гърба и изработка от лъскава пластмаса. Всичко в него крещи „Виж ме! “. И наистина – където и да го извадите, гарантирано ще оберете погледите. Но историята не свършва дотук. Силно извитото тяло е много удобно за използване с една ръка – просто пасва идеално. Гъвкавостта му пък означава, че не е проблем разнасянето и в най-стегнатите джобове. Изработката е доста солидна и макар пластмасова, на външен вид изглежда супер, а като качество се усеща добре. Бутоните на гърба са логично позиционирани – точно там, където биха стояли пръстите ви. G Flex пази и още един коз – покритието на гърба му само се лекува от дребни драскотини, но не бих ви посъветвал да го тествате по-сериозно – просто ще си остане надраскан. Като цяло това е един адски интересен смартфон, пред който малцина остават безразлични, а всичките му чудатости го правят и много ергономичен за използване.

Вижте още: LG G3

Дисплей

На предната страна е разположен извитият 5.5 инча дисплей. Резолюцията е 1080p, а качеството е страхотно. Поради извивката образът изглежда по-различно от обичайното – като се очаква да е по-реалистичен. Със сигурност ще отделите доста време просто да си скролирате и да гледате как всичко върви по извит дисплей. Наистина изглежда много готино!

Батерия и хардуер – чудесни!

Готино е и че задният панел е сменяем. Извит, самолекуващ се и сменяем, за да бъдем точни – 3в1. Под него пък се намира голямата батерия – 3000 mAh. Тя издържа сравнително много. Не е някакъв рекордьор, но определено се представя достойно.

Другото скрито под капака е хардуера. С G Flex 2 дебютира най-новият процесор на Snapdragon 810. Допълват го Adreno 430 графичен ускорител и 2 или 3 GB RAM – най-доброто на пазара.

Софтуер и цялостно изживяване

След като чух тези впечатляващи характеристики очаквах всичко по интерфейса да върви светкавично. Но уви – когато взех смартфона, всичко беше доста бавно, имаше очевиден лаг на доста места а работата с повече приложения го натоварваше изключително. Но след това получих 3-4 ъпдейта и… АЛЕЛУЯ БЕЙБИ! …изведнъж всичко просветна. Приложенията започнаха да се стартират на момента, скролирането стана маслено гладко, мултитаскингът с много приложения стана детска игра. Употребата на смалените приложения се превърна от кошмар… в изключително приятно изживяване. Всичко започна да работи - бързо, сигурно и надеждно, определено в добра комбина с чудесния хардуер. И така успях да се насладя на многото възможности за промяна. Сменях бутоните под екрана, разменях реда и функционалността им. Играех си с иконите – имате възможност да избирате нови стилове и цветове. Дори големината на клавиатурата е оставена на ваша отговорност – а тя и без това си е супер удобна. Така в рамките на десетина минути, интерфейс, който бях готов да очерня до крайна степен и който просто ме отврати от смартфона, разцъфна пред очите ми. В интерес на истината все още не е най-бързият на пазара, като макар и рядко на някои места се забелязва забавяне. Но все пак показа, че е не само супер функционален и адаптивен, но и бърз и стабилен. Това се казва ъпдейт!!! 

Камера

Камерата е една от най-силните страни на телефона. Разполага с 13 MP, лазерен автофокус, оптична стабилизация и двойна LED светкавица – да, на хартия звучи чудесно. И на практика също е така. При работа ви посреща удобен интерфейс, прост и лесен за използване. Всичко е по очакваните места. Но снимките са най-важни и са доста добри. За това спомага светкавичния автофокус, който ви позволява да снимате супер бързо и все пак точно. Детайлите винаги се улавят идеално, цветовете са точни и всичко изглежда супер. Видеото също е с впечатляващо качество, и отново автофокусът се приспособява чудесно. Това е просто една лесна за използване камера, която ще предостави добри резултати на всеки.

С какви впечатления ме остави този чудат смартфон?

Какво е мнението ми за LG G Flex 2 като цяло? Ами доста положително. Всъщност съм наистина впечатлен от интересния дизайн, новаторския подход при материалите и ергономията, чудесната камера и големия дисплей. Интерфейсът и цялостната работа също са чудесни, или поне станаха такива след няколко ъпдейта. И все пак странният G Flex надали е най-рационалният избор за нов смартфон. Не винаги обаче е нужно да слушаме разума си. Понякога трябва да последваме сърцето, а то определено си пада по извивките! 

Този материал е лицензиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License .