Оцени модела тук:
- / 6

Текуща оценка: 6.0 / 6
Гласували: 1
Ревюто е публикувано на 30.07.2015 21:20:36 ч. от Станислав Змийчаров

Устройство, което предлага всичко?

Търсите ли си смартфон, който разполага с абсолютно всичко, за което някога бихте се сетили и го изпълнява елегантно и успешно? От LG смятат, че са намерили телефона за вас!

Дизайн и външен вид

На външен вид нещата изглеждат впечатляващо. За 2015 смартфонът е запазил познатия външен вид от компанията, като формите и дизайнът изглеждат познато. Разполагаме с голям и ръбат корпус, от който лъха стил и качество. Устройството изглежда класно и ме грабна още от първия допир. Коженото покритие изглежда уникално и е много удобно за държане. Малкото лого G4 в долния ъгъл пък е изключително готин детайл, който ми напомня за маркировката върху бъчвите с марково вино. Това прави и телефона да изглежда като един скъп и бутиков продукт. Иначе като цяло – изработката е чудесна. Бутоните отново са на гърба, като са доста удобни за натискане и имат отчетлив ход. Тялото пък е леко извито, за да е по-удобно за работа. И наистина – макар доста големите си размери, телефонът пасва супер в ръката и е доста лесен за разнасяне. Като цяло всичко изглежда страхотно, а ергономията за толкова голям смартфон е отлична.

Вижте още: Samsung Galaxy S3 Neo

Дисплей

Отпред разполагаме с огромен 5.5 инча дисплей. Формата му е леко извита, което го прави по-лесен за използване. Работата с него е истинска наслада. Впечатляващата 2К резолюция, новаторската Quantum технология и чудесното цветопредаване спомагат за изключително красива, детайлна и ясна картина. Големият размер и леката извивка пък правят екрана идеален за всекидневно сърфиране.

Хардуер и батерия – без компромиси!

Хардуерът на телефона също впечатлява и е в крак с модерните тенденции: Snapdragon 808 chipset, Adreno 418 графичен ускорител и 3GB RAM. Стандартният пакет за флагман на голяма компания.

Батерията е доста големичка – 3000 mAh. Това я прави много издръжлива дори при по-сериозна употреба. В допълнение, гърбът на G4 е сменяем, тоест винаги можете да сложите резервна батерия. Също можете да добавите и карта с памет, ако вградените 32 GB ви се сторят малко.

Интерфейс и изживяване при работа

Всичкото това захранване и мощен хардуер могат да означават само едно – LG G4 работи изключително бързо. Колко бързо? Ами понякога имам чувството, че телефонът предвижда кое приложение съм намислил да отворя и започва стартирането му. Така и веднага след допир, приложението вече е визуализирано. Интерфейсът от своя страна е познатия от LG, наложен върху Android. Софтуерът продължава философията на дизайна на телефона – стилен и функционален. Разполагаме с интересни добавки от LG – например може да стартирате и управлявате малки приложения, чийто размер и прозрачност да променяте. Друга готина екстра е разделянето на екрана на две за по-ефективно управление на приложенията. Но това, което най-много ме грабна, е колко податлив на промени е интерфейса. Ако обичате да експериментирате със стила и изгледа на устройството си, това е телефонът за вас. Можете да променяте големината на клавиатурата, която между другото е супер удобна. Да сменяте вида, последователността и броя на бутоните в долната част на екрана. Да избирате бързите настройки в нотификационната лента и дори да променяте иконките на приложенията. Всъщност можете да променяте толкова много неща, че за 15 минути да превърнете интерфейса в коренно различен. Така всеки може да промени дизайна по свой вкус и да направи изживяването при всекидневна работа истинско удоволствие. 

Камера – ВПЕЧАТЛЯВАЩА!

За последно запазих камерата. Първо, ако това не е най-красивото покритие на сензор, то тогава не знам кое е… Второ, това е не само красив, но и много качествен 16 MP сензор, който допълнен от лазерен автофокус и LED светкавица, произвежда брилянтни снимки. Интерфейсът е прост и лесен за употреба. Ръчният режим на снимане пък е най-добрият, който съм ползвал в смартфон. И всичко това ще ви позволи да правите уникални снимки. Просто всеки кадър, който заснемате става изключителен. Детайлно, ярко и сравнително точно – камерата улавя всичко почти съвършено. В интерес на истината, с G4 направих снимки, на които не вярвах, че е способен телефон. Предната камера също е страхотна, но внимавайте с обработката на LG, за да не изглеждате гримирани, когато всъщност не сте.

Лично мнение – толкова ли е добър наистина G4?

LG G4 е смартфон, който се опитва да предостави на потребителя абсолютно всичко както в хардуерно, така и в софтуерно отношение. И до голяма степен успява. Той върши всичко по един впечатляващ начин и кара собственика да се чувства сигурно и уверено. Това заслужено го прави един от най-желаните смартфони за тази година! 

Този материал е лицензиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License .