Оцени модела тук:
- / 6

Текуща оценка: 3.5 / 6
Гласували: 2
Ревюто е публикувано на 31.07.2015 00:00:20 ч. от Станислав Змийчаров

Здравина и издръжливост – това предлага Xcover!

Някои хора искат обичайния смартфон и се примиряват, че дисплеят му се чупи след първото изпускане, а батерията издържа максимум ден. Това ревю не е за тях! Следващите минути са за работещите на открито, за спортистите, за рибарите и за хората, които не жалят телефоните си и искат просто здрава слушалка, чиято батерия издържа много!

Външен вид – всичко в името на издръжливостта!

Здрав, солиден, удобен – това са прилагателните, които описват телефона най-добре. Външният вид подсказва, че това е един наистина издръжлив смартфон. И да – Xcover е IP67 сертифициран, тоест издържа на вода, прах и екстремни температури. Солидната му сглобка и масивни размери пък означават и друго – че освен ако танк не подрифтира отгоре му, трудно ще го извадите извън строя. Позитивна черта са и интересните повърхности – например копчетата са леко гумирани, наподобяващи карбон на външен вид и на усещане. Много големи са и сравнително раздалечени, така че могат да се използват преспокойно и с ръкавици. Страните имат гумирана структура и телефонът никога не е хлъзгав. В комбинация с набраздения заден панел и големи размери – трудно ще изпуснете Xcover, независимо колко мокри са ръцете ви. Изобщо външният вид е дефиниция за солиден телефон, като в същото време не изглежда твърде грубо или грозно – далеч няма да е не на място в някое заведение или на парти.

Вижте още: Alcatel One Touch Idol 2

Меню и удобство при употреба

Като отключим телефона, интерфейсът изглежда повече от познат. Типичните икони и менюта, които са присъщи за обикновените телефони от много години. Тук имаме интересни добавки – уиджетите по началните екрани са доста удобни, като са включени точно тези, от които ще имате нужда. На разположение е и чудесен конвертор, който определено влиза в употреба. Полезно е и фенерчето, което можете да стартирате с един бутон, дори при заключен екран. Единственото негативно е, че текстът из менютата не е толкова голям, колкото би ми се искал и няма да е перфектен за по-възрастните.

Камера и батерия

На задния панел се намира камерата. Тя е 3.2 MP и не е ужасна! Всъщност даже ме изненада приятно – не че е много добра, но определено става за някоя обикновена снимка.

Батерията е чудесна – 1500 mAh. И издържа адски много – за няколко дена с по-сериозна употреба аз едва смъкнах няколко процента, тоест 2-3 седмици ще са напълно постижими.

Лично мнение или нуждаете ли се от Xcover 550?

За кой е подходящ Xcover 550? За хората, чиито начин на живот изисква издръжлив и надежден телефон и не гонят супер функционалност. Честно казано ако не мислите да мокрите телефона или да го използвате в екстремно време – една стара Nokia с фенерче би Ви свършила същата работа. Но страхотната издръжливост, удобният дизайн и интересен външен вид на Xcover 550 все пак си остават много привлекателни. А и надали някога ще срещнете друг с подобен телефон!

Този материал е лицензиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License .