Оцени модела тук:
- / 6

Текуща оценка: 4.0 / 6
Гласували: 3
Ревюто е публикувано на 08.08.2015 14:23:54 ч. от Станислав Змийчаров

Леко поостарял, но все още на мода?

Galaxy S3 Neo е модел от средата на 2014, но ниската му цена го прави атрактивно предложение и сега. На външен вид това е типичен Samsung. Формите са заоблени и гладки и като цяло устройството прилича на добре загладен от водата речен камък. Изработен е от лъскава пластмаса и дори през 2015 изглежда доста свежо и актуално. За жалост материалите не са много солидни и не вдъхват особено доверие. От друга страна, всички бутони са по очакваните места, като са удобни и лесни за използване. В никакъв случай не бих казал, че S3 Neo изглежда остарял. Но не мога да твърдя, че и година след премиерата си е особено привлекателен.

Дисплея все още си го бива!

На предната част намираме 4.8“ Super AMOLED дисплей. Резолюцията е 720p и честно казано картината е доста добра. Приятни цветове, ярък образ и добър контраст – не че може да се мери с най-доброто на пазара, но определено върши работа.

Вижте още: Lenovo S60

Камера

На задния панел се намира камерата. Тя е 8 MP с LED светкавица и предлага добри резултати. Всъщност се справя доста прилично при подходящи условия и определено върши работа за социалните мрежи. Селфи камерата със своите 1.9 MP също става. Приятно ме изненада и видео заснемането – качеството е чудесно, с ярки и точни цветове и добра детайлност. Интерфейсът на камера приложението пък е доста удобен – всичко е по очакваните места и е лесно и удобно за употреба.

Хардуер и батерия

Хардуерът е солиден, но и остарял – четири ядрен Cortex A7 процесор от Snapdragon, Adreno 305 графичен ускорител и 1.5 GB RAM. Вградената памет е 16 GB. Имате и възможност да я разширите с Micro SD карта. Тя се намира под сменяемия заден панел заедно с батерията, която е 2100 mAh. Размерът не е много голям, но ще осигури пълен ден при умерена до сериозна употреба.

User interface и цялостно изживяване

Как изглежда интерфейсът – до болка познато. Типичният TouchWiz, наложен върху добрия стар Андроид. Останах приятно учуден от цялостната работа. Приложенията се отварят бързо, а в тях всичко работи гладко и безпроблемно. Всъщност почти никъде не се открива дразнещ лаг и интерфейса реагира почти светкавично на всякакви команди. Дори играта на тежки игри не успява да смути сериозно телефона. Аз лично не харесвам цялостния стил на интерфейса: всичко е леко претрупано и изобилства от ненужни анимации и звуци. Но от друга страна цялата пъстрота е интересна и на много хора им се струва готина и приятна. Мен лично цялата тази претрупаност леко ме дразни. Но ако на вас ви допада – тогава ще останете много доволни при всекидневна употреба.

Лично мнение – актуален ли е още S3 Neo?

И в крайна сметка заслужава ли си и в момента този миналогодишен смартфон? Пазарът за мобилни устройства е динамична среда, в която тенденциите се менят с бързи темпове. Така и вече има по-актуални и привлекателни предложения в ниския ценови клас. Все пак – S3 Neo притежава онзи чар, който успя да изпрати Samsung на върха на технологичните брандове. Цената му е много достъпна и определено може да намери своя купувач сред тези, които симпатизират на марката.

Този материал е лицензиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License .