Оцени модела тук:
- / 6

Текуща оценка: 5.0 / 6
Гласували: 1
Ревюто е публикувано на 27.08.2015 09:21:45 ч. от Станислав Змийчаров

Дизайн и ергономия

Веднага щом вземете в ръце таблета на Samsung ще осъзнаете едно – това е скъп и качествен продукт. Да – изработен е от точкованата пластмаса, позната ни от Galaxy S5, но тук нейното използване е оправдано. Теглото е ниско, размерите са компактни, а профилът е изключително тънък. Всичко това е от голяма важност за таблет и в случая Tab S е много удобен за употреба. Дори при дълго използване няма да усещате някаква умора. По страните намираме бутоните за увеличаване и намаляване на звука, както и този за заключване. Те вдъхват доверие и са доста удобни за натискане. Разполагаме и с два стерео говорителя. Качеството им не е перфектно, но поради удобното им разположение са чудесни при работа. Като цяло Tab S изглежда много добре, дизайнът му е удобен и ергономичен и макар да не може да предложи лъскавия имидж на iPad, на мен лично ми допада много!

Камера

На задната страна намираме две странни вдлъбнатини – за тях се прикрепят различните аксесоари за таблета, като например калъфи. В горната част е и камерата. Тя е 8MP с LED светкавица и резултатите от нея са сравнително добри. Определено става за обичайните снимки за мрежата. По-важното е колко е готино да виждаш какво снимаш на 10.5 инчов дисплей. Така дори разходка в парка с таблета може да се превърне в специално фотографско изживяване! 

Вижте още: Samsung Galaxy S3 Neo

Таблетът с най-добър екран!

За това спомага най-вече впечатляващият дисплей. Tab S се предлага с 10.5 и 8.4 инчови екрани, като в нашия случай е по-големият. Резолюцията е 1600x2560 пиксела и спомага за страхотна детайлност. Super AMOLED технологията пък гарантира великолепен контраст, много ярки цветове и отлично изживяване при всекидневна употреба. Всъщност – това е таблетът с един от най-добрите дисплеи на пазарa, като много малко продукти успяват дори да се доближат до неговото качество.

Батерията е супер издръжлива

Хубава новина е, че ще можете да гледате филми на брилянтния дисплей доста време. Батерията на Tab S е внушителните 7900 mAh. За над 4 часа едновременно гледане на мачове, сърфиране в интернет и чатове батерията няма да падне повече от 20 процента, а при нормална употреба спокойно ще изкара 3 дни!

Хардуер

В тънкия профил е намерила място не само голямата батерия, но и чудесният хардуер! 8-ядрен чипсет, Adreno 330 графичен ускорител и 3 GB RAM. И всичко това задвижва нещата страхотно! Играта на различни игри е истинско удоволствие. Стерео говорителите, брилянтният дисплей и компактните размери гарантират едно наистина страхотно изживяване!

Софтуер

Интерфейсът също върви бързо! Това е Android таблет и интерфейса ще бъде доста познат на всички, свикнали с платформата. Смятам, че всичко е доста добре приспособено за по-големия дисплей и рядко имах чувството, че е просто обикновения Android интерфейс за телефони, разпънат принудено. Има и интересни добавки от Samsung! Например възможност за управление на няколко приложения едновременно, което работи много добре. Дори клавиатурата се приспособява и става по-малка, макар че може и да ви се стори леко объркващо с толкова неща по екрана. Като цяло дори с няколко приложения едновременно, таблетът се справя. На някои места се забелязва лаг, особено след като бързо излезете от някое приложение и стартирате друго. Но със сигурност не е болка за умиране и при всекидневна работа почти не се забелязва.

Лично мнение – това ли е най-добрият таблет на пазара?

Samsung Galaxy Tab S разполага с ергономичен  и привлекателен дизайн, прекрасен дисплей и солиден хардуер – точно нещата, които търсят хората в един таблет. И макар да не може да предложи скъпи материали за изработка или перфектно изгладен интерфейс, той все пак си остава най-доброто предложение на пазара за потребителите, търсещи си нов таблет с Android. А и близо година след премиерата му, цената му също е паднала сериозно, което го прави още по-привлекателен избор.

Този материал е лицензиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License .