Оцени модела тук:
- / 6

Текуща оценка: 6.0 / 6
Гласували: 1
Ревюто е публикувано на 31.08.2015 17:14:52 ч. от Станислав Змийчаров

Дизайн – красив и функционален!

Sony M4 Aqua е водоустойчив смартфон! Но това не идва с цената на много капачета – USB портът и жакът за слушалки са останали открити, което е супер. На външен вид телефонът изглежда много приятно. Типичен дизайн за компанията, представляващ две стъклени страни и матова лента по ръбовете. За жалост лентата в случая е пластмасова, но това съвсем не пречи на устройството да изглежда и да се усеща качествено и солидно. Бутоните също са разположени чудесно, но за жалост нямат особено отчетлив ход. Като цяло това е един много свеж смартфон, който бързо се харесва на всеки. Недостатъкът на чудесния външен вид е, че M4 Aqua е истински магнит за пръстови отпечатъци. Но когато го измърсите – просто го полейте с вода и го измийте, имате тази възможност!

Какво намираме на предната част?

На предната част намираме големия 5“ дисплей. Резолюцията е 720p и картината не ме впечатли в никакъв случай. При всекидневна употреба обаче всичко изглежда съвсем прилично, цветовете са ясни, детайлността – достатъчна. Под и над екрана, симетрично са разположени два отвора. Ако те бяха говорители, щях да съм повече от щастлив. За жалост горният е слушалката, а долният е микрофонът. Говорителят е поставен отдолу и не е особено силен или качествен.

Вижте още: LG G Flex2

Батерията и хардуерът са страхотни!

Учудващо солидна е батерията. Тя е 2400 mAh и издържа много. Тя не само ще изкара 2 дена с нормална употреба, но в комбинация с различните режими за пестене на енергия може да доближи дори седмица, естествено ако използвате смартфона главно като слушалка! Хардуерът също е чудесен: осем ядрен Snapdragon 615 chipset, Adreno 405 графичен ускорител и 2GB RAM. Вградената памет пък е 8 или 16GB и ако ви се стори малко – можете да я разширите с Micro SD карта.

Интерфейс

Всичко това задвижва софтуера чудесно. M4 Aqua работи под най-новата версия на Android и наложения интерфейс на Sony отгоре. Промените са козметични и средата е оставена почти непокътната. Това означава, че всичко работи гладко, бързо и безпроблемно. На много малко места можете да забележите лек лаг, който в никакъв случай не е натрапчив при всекидневно използване. Впечатление правят някои от удобните функции, като възможността за управление на малки приложени. Готино е и че можете да променяте изгледа на доста места из менютата, като имате дори вградени различни цветови тематики. Страхотни са и познатите ни от Sony приложения за мултимедия, като най-голямо впечатление прави чудесният Walkman player. Изобщо няма от какво да се оплача на тема софтуер – аз винаги съм харесвал свежия и простичък външен вид на нещата и Sony определено го постигат със своя интерфейс. Да – M4 Aqua не е най-бързият на света, но никога не се задъхва сериозно и употребата му като цяло е истинска наслада.

Камера – както традицията повелява

Чудесна е и камерата, както може да се очаква от Sony. 13 MP основна и страхотните 5MP предна – и двете се справят повече от добре. Кадрите са с много прилично качество и при нормални условия ще можете да заснемете чудесни снимки. Адски готино е и да можеш да си направиш подводно селфи. Самият интерфейс също спомага за изживяването – изключително прост е и работи бързо. Можете да видите как ще изглеждате със скафандър или да използвате някой от другите странни ефекти – всички са доста интересни.

Заключение – заслужава ли си M4 Aqua?

Като цяло, телефонът ме остави с много добри впечатления. Външният вид е страхотен, хардуерът работи в комбинация със софтуера чудесно и предлагат едно удобно и гладко всекидневно изживяване, а камерата предоставя солидни резултати. И ако това не ви стига, Sony M4 Aqua е водоустойчив, което носи със себе си много плюсове. Ако сте на пазара за нов, свеж и младежки смартфон от средния ценови клас, предложението на Sony е едно от най-добрите на пазара.

Този материал е лицензиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License .