Оцени модела тук:
- / 6

Текуща оценка: 4.5 / 6
Гласували: 2
Ревюто е публикувано на 13.09.2015 11:26:46 ч. от Станислав Змийчаров

Външен вид и ергономия – познати, но на високо ниво

Да – Lenovo S60 е бюджетен смартфон, но идва окомплектован повече от добре – със слушалки, гумен калъф и дори screen протектор. Когато го извадите от кутията също няма да останете недоволни. Телефонът изглежда страхотно. Да – доста е копирано от ябълковата компания и ако не сте запознат лесно можете да го сбъркате за някой бюджетен модел на Apple, което в никакъв случай не е лошо. Напротив – това означава, че S60 събира погледите и изглежда много привлекателно. Сглобката също е добра. Макар да е използвана пластмаса, тя е от едно цяло парче и се усеща солидно. Бутоните също са добре позиционирани. За жалост – нямат много отчетлив ход. Самото тяло на телефона е тънко, силно извито и заоблено и много леко, което го прави лесен за употреба и разнасяне. Като цяло ергономията е на страхотно ниво, а външният вид е познат, но и готин.

Дисплей

На предната част намираме големия 5“ дисплей със скромната резолюция от 720p. И макар да не успява да блесне, екранът върши перфектна работа при всекидневно използване. Освен това, капацитивните бутони отдолу означават, че бутони на дисплея няма, тоест можете да се насладите на всичките 5 инча.

Вижте още: Lenovo Vibe X2

Камера – много прилична

На задната страна намираме 13MP камера. Интерфейсът ѝ е много удобен и лесен за употреба. Снимките се извършват доста бързо. И качеството им е абсолютно приемливо. Точни цветове, добър контраст, честно казано останах доста доволен от камерата. Предната също се представя страхотно със своите 5MP.

Батерия и хардуер

Батерията е малка – 2150 mAh, което звучи притеснително. Но спокойно – телефонът си издържа достатъчно и без да е някакъв рекордьор, определено ще ви осигури пълен ден при нормална употреба! Телефонът е подкрепен и от солиден хардуер - Snapdragon 410 chipset, Adreno 306 графичен ускорител и 2GB RAM.

Софтуер – има много място за подобрения!

С такъв хардуер очаквах всичко да върви гладко и безпроблемно. Но уви – нещата не седят точно така! На доста места из менютата се среща неприятен лаг и почти всяко скролиране насича. Мултитаскинг секцията е най-бавната, която съм ползвал от доста време, като не само насича доста, а понякога изобщо отказва да се включи или да работи. При заключен екран пък от време на време телефонът просто не реагира и не иска да се отключи и чак след няколко пъти позволява. Просто навсякъде се държи непредсказуемо. И точно това ме очудва – страхотният хардуер би трябвало да задвижва всичко супер, а ту го прави, ту не. Това е неприятно и при всекидневна употреба, защото не знаете кога можете да разчитате на телефона си. Иначе в много случаи нещата вървят гладко, но мен ми се иска винаги и навсякъде да е така. Всичко това е въпрос на няколко софтуерни ъпдейта, които най-вероятно скоро ще пристигнат. Засега обаче, положението е такова – софтуерът е незадоволителен!

Заключение

И след всичко казано дотук – заслужава ли си Lenovo S60? Той е подходящ избор за хората, които ценят красивия и ергономичен дизайн, големия дисплей и качествената камера. На разположение са също 2 SIM карти и много аксесоари в окомплектовката. Това далеч не е перфектният евтин смартфон, но все пак има своето отредено място в бюджетния клас!

Този материал е лицензиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License .