Оцени модела тук:
- / 6

Текуща оценка: 6.0 / 6
Гласували: 1
Ревюто е публикувано на 14.09.2015 09:50:18 ч. от Станислав Змийчаров

Какъв телефон си търсят повечето хора?

Често пъти биваме заслепявани от флагманите на големите компании и техните невероятни характеристики. Но истината е, че повечето хора се интересуват от нещо компактно и готино, което да върши работа и да се вписва в бюджета. Днес ще ви представя едно свежо предложение за ниския ценови клас: LG Leon.

Това е едно малко и симпатично устройство!

На външен вид нещата изглеждат много приятно. Leon разполага с малък дисплей и така размерите му са много компактни. Формите са заоблени и удебелени към гърба. Така телефонът пасва супер и е много удобен за употреба с една ръка. Разположението на бутоните на задната страна също е логично решение, познато ни от LG, защото както и друг път съм се убеждавал – точно там е естественото положение на пръста ви. Самите бутони пък имат отчетлив ход и са достатъчно изпъкнали, за да ги намирате лесно. Изработката като цяло не е перфектна, но дизайнът е приятен, ергономията е чудесна и всичко това прави устройството много приятно за употреба.

Вижте още: Samsung Galaxy Note Edge

Дисплей

На предната страна намираме неголемият 4.5“ дисплей. Резолюцията е ниска, но честно казано всичко е четливо, цветовете са точни и приятни и няма да имате никакви проблеми при всекидневно използване.

Батерия и хардуер

Батерията на телефона издържа много – 1900 mAh в комбинация с ниска резолюция на екрана и мод за пестене на енергията означават доста солидно представяне. Телефонът е от нисък клас, но хардуерът все пак не е лош: четири ядрен Snapdragon 410 chipset, Adreno 306 графичен ускорител и 1GB RAM.

Изживяването при работа е чудесно!

И учудващо или не – телефонът работи много бързо и стабилно. Да – приложенията не се отварят светкавично, но веднъж заредени, всичко върви много гладко. Навигацията навсякъде става с добра скорост и без насичане и дори при мултитаскинг с много приложения телефонът не се забавя много. Интерфейсът пък е цветен и пъстър и бих казал, че подхожда на това малко и симпатично устройство. Не разполагаме с много настройки за промяна, но дори и така всичко работи доста прилично и не виждам истинска нужда да променям нещо драстично. Като цяло телефонът е много стабилен при по-дълга употреба и забивания или сериозни забавяния са изключителна рядкост. Бързината не е от световна класа, но все пак – софтуерът ме остави с много добри впечатления.

Задната камера става, предната – не

На задната страна намираме 5MP камера. Тя снима доста бързо и интерфейсът и е лесен за употреба. В определени случаи – резултатите са доста добри и качеството е чудесно. Ако условията са по-лоши, обаче, снимките изглеждат леко размазани и качеството им става посредствено. Предната камера пък е отвратителна и с нея винаги изглеждате уродливо гримиран.

Заслужава ли си това интересно устройство?

LG Leon представя точно това, което трябва да бъде един бюджетен смартфон. Той не е перфектен и има своите малки недостатъци, но като цяло изпълнява всичко на едно много прилично ниво. Това е едно приятно и свежо малко телефонче, което лесно може да ви допадне! 

Този материал е лицензиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License .