Оцени модела тук:
- / 6

Текуща оценка: 5.8 / 6
Гласували: 4
Ревюто е публикувано на 13.10.2015 22:09:57 ч. от Станислав Змийчаров

Външен вид и изработка – просто WOW!

Lenovo трайно се настаниха на европейския пазар и с най-новия си модел се опитват да завладеят още повече сърца на континента!

Само го погледнете… Това Леново изглежда феноменално. Още с първия си допир ще усетите приятния алуминий по краищата. На предната част дисплея е издигнат над корпуса, като създава илюзията, че плава над тялото. Задният панел е издържан в лъскаво бяло, което контрастира и изглежда невероятно на фона на изцяло черната предна част. Освен приятна на допир, алуминиевата лента опасва цялото тяло и служи за граница между двата цвята. Много лесно можете да се влюбите в дизайна – стилен, елегантен и класен. При това и сглобката е много солидна. Всички бутони са на удобни места, като се усещат стабилно. Отляво разполагаме с портовете за двете СИМ и за Micro SD картата. На дясната страна се случват важните неща – освен обичайните копчета за заключване и за звука, място е намерил функционален бутон за камерата и бутон за снимане.

Камера или заслужено ли е присъствието на думичката “shot” в името?

Отсега ви казвам – забравете за малкото копченце, което превключва между автоматичен и професионален режим на камерата и просто я оставете на първия. Разполагаме с 16MP сензор и тройна LED светкавица – да, тройна. Тя определено си върши работата чудесно, като запазва цветовете реални и точни и осветява доста. Дори при лоши условия, повечето кадри изглеждат чудесно. А когато ситуацията е подходяща – можете да щракнете някои невероятни кадри. И всичко това става бързо и лесно. Мисля, че кученцето Бъки остана доста доволен от видеото, а аз се впечатлих и от предната камера, след като направих тази дебилна фотосесия с брат ми. Менюто за снимане също е лесно и удобно за употреба и работи бързо – абе, думичката Shot в името не е случайна.

Вижте още: Samsung Galaxy Note Edge

Екран

На предната част се намира 5“ дисплей с резолюция от 1080p. И докато детайлността си е доста добра за всекидневна употреба, цветовете не ме впечатлиха с нищо, като картината бледнее пред тази на някои други флагмани и е по-скоро скучна и обичайна, отколкото вълнуваща.

Батерия и хардуер

Батерията на телефона е доста голяма – 3000mAh. Но не бих казал, че издържа много. В готовност процентите падат наистина адски бавно, но като се заиграете повече ще ги източите за нула време. Един пълен ден обаче е гарантиран при нормална употреба. За щастие хардуера е на ниво: осемядрен чипсет Snapdragon 615, Adreno 405 графичен ускорител и 3GB RAM.

Софтуер и цялостно поведение при работа

Интерфейсът е обичайният за Lenovo – без меню за приложенията, с всичко по началните екрани. Аз лично не съм голям фен на тази идея. От друга страна – по този начин всичко е доста лесно за достъпване, различните секции са логично издържани и бързо ще се почувствате като у дома си. Телефонът реагира и доста бързо на зададените команди, повечето приложения се отварят почти светкавично. Но за жалост, веднъж стартирани, понякога се среща лаг. От време на време частичен лаг съпътства скролирането, разходките из менютата и отварянето на някои определени приложения. Когато се работи с повече приложения едновременно, мултитаскинг менюто насича доста, а преминаването от камерата в галерията и обратно винаги е съпътствано с няколко секундно забавяне. Това е учудващо – при все че хардуерът е отличен и в повечето ситуации телефонът си е доста бърз. Ако можете да преглътнете забавянията от време на време, интерфейсът предоставя много възможности за промени, цветни и готини менюта и доста добра ергономия при работа – все неща, които оценявам.

Е – доволен ли съм от най-актуалното предложение на Lenovo?

И това е като цяло най-новото и най-доброто от Lenovo. Уникален външен вид, страхотна изработка и феноменална камера. Уви – непостоянството на интерфейса ме възпира да се влюбя напълно във Vibe Shot. Все пак – приемливата му цена, страхотната окомплектовка и неоспоримите му плюсове го правят доста добър избор за нов смартфон.

Този материал е лицензиран под Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License .